IKBY: PKK'lı teröristler ölüm pahasına da olsa örgütten kaçmaya hazır

IKBY yönetimi, terör örgütü PKK/PYD elebaşı Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm'ün Mersin'de Emniyet Müdürlüğüne teslim olmasında herhangi bir çabası ya da girişimi olmadığını açıkladı. Örgüte tepki gösteren IKBY İçişleri Bakanlığı, ''PKK'nın kendine sorması gereken soru, insanların hayati tehlikeye rağmen neden örgüt saflarından kaçmaya hazır olduklarıdır.'' açıklamasında bulundu.

AA

Terör örgütü PKK'nın kendilerine yönelik ithamlarını sert bir şekilde eleştiren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), "İftira atmak yerine PKK'nın kendine sorması gereken şudur: Neden insanlar saflarımı terk ediyor ve neden hayati tehlikeye rağmen kaçmaya hazırlar?" açıklamasında bulundu.

AA'da yer alan habere göre, IKBY İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm'ün Mersin Emniyet Müdürlüğüne teslim olmasında IKBY'nin parmağı olduğu iddiası hakkında yazılı açıklama yaptı.

Yeğen Müslüm'ün kendi imkanlarıyla 14 Temmuz'da kaçak yollarla Türkiye'ye geçtiği ve ertesi gün Mersin'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, bu sürecin IKBY ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı ifade edildi.

"PKK'NIN KENDİNE SORMASI GEREKEN ŞUDUR..."

Terör örgütü PKK'nın IKBY'ye yönelik ithamlarının sert bir dille eleştirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"İftira atmak yerine PKK'nın kendine sorması gereken şudur: Neden insanlar saflarımı terk ediyor ve neden hayati tehlikeye rağmen kaçmaya hazırlar?"

15 TEMMUZ'DA TESLİM OLMUŞTU

Dalya Mahmut Müslüm, Mersin Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu 15 Temmuz'da teslim olmuştu.