IKBY, Afrin'in terör örgütü PKK/YPG'den temizlenmesinden ötürü Nevruz kutlamalarını iptal etti

Kuzey Irak yönetimi'nin Afrin'in terör örgütü PKK/YPG'den temizlenmesinden ötürü Nevruz kutlamalarını iptal ettiği ortaya çıktı.

1

Sinan Turp / aksam.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. günü itibarıyla, Afrin terör örgütü PKK/YPG'den tamamen temizlenerek zafere ulaşıldı. 

Türkiye'nin desteklediği ve tek bir sivilin bile burnu kanamadan gerçekleşen başarılı operasyon dünya basınında da geniş yer buldu. Batı medyası “Cumhurbaşkanı Erdoğan iki hedefine ulaşmayı başardı” ifadelerine yer verirken, Yunan basını ise neredeyse teröristlerle birlikte yas ilan etti. 

Başarılı operasyon sonrası terör örgütü PKK/YPG'nin yenilgisini hazmedemeyen ülkeler arasında en çarpıcı olanı ise Kuzey Irak yönetimi oldu. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Anadolu ve Orta Asya Türk halkları başta olmak üzere yaklaşık 3000 bin yıldır dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Nevruz Bayramı'nı, Afrin'in terör örgütü PKK/YPG'den temizlenmesinden ötürü iptal ettiği ortaya çıktı.

Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Kuzey Irak ile terör örgütü PKK/YPG Suriye'de işgal ettiği bölgeler arasında bulunan sınır kapılarının açık tutulmasını kararlaştırmıştı. Yasa dışı referandum kararı alarak tüm uyarılara rağmen halkı sandık başına götüren Kuzey Irak yönetimi, Türkiye'ye karşı olan tutumunu terör örgütünün yanında yer alarak sürdürmüştü.