Husilerin batırdığı gemideki mürettebatın kaybolduğu açıklandı

İngiltere tarafından yapılan açıklamada, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından batırılan Tutor isimli gemideki mürettebatın kaybolduğu aktarıldı.

AA

Londra'nın Sana Büyükelçisi Abda Sharif, X hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "MV Tutor isimli gemideki mürettebatın kaybolmasından üzüntü duyuyoruz. Husilerin pervasız saldırıları bir kez daha trajik sonuçlara yol açtı, çevreyi ve Yemen halkının onurlu bir yaşam sürme yollarını tehdit etti" dedi.

İngiliz donanması 18 Haziran'da yaptığı açıklamada, Tutor isimli kargo gemisinin 12 Haziran'da Husilerin insansız hava aracı tarafından hedef alınmasının ardından Kızıldeniz'de battığını duyurmuştu.

Husiler'in askeri sözcüsü Yahya Seri de bir gün sonra yaptığı açıklamada, Tutor adlı geminin, Kızıldeniz'de hedef alındığı ana ilişkin görüntüleri paylaşmıştı.

KIZILDENİZ'DE TANSİYON YÜKSEK

Husiler, işgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Husilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.