Hollanda'da terör saldırısında şok Nazi detayı

Rotterdam'da üç kişiyi öldüren saldırgan olduğundan şüphelenilen kişi hayvanlara işkence yapıyordu ve telefonunda Nazi materyalleri vardı.

Aksam.com.tr

Yerel medyada Fouad L olarak adlandırılan saldırgan, Hollanda kentindeki bir eve ateş açtı ve ardından Erasmus Tıp Merkezine saldırmadan önce yerel saatle 14:00 sularında evi ateşe verdi

Aksam.com.tr'nin LNB'den çevirdiği habere göre, 39 yaşındaki bir kadın ve 14 yaşındaki kızı evde, 43 yaşındaki Jurgen Damen adlı öğretim görevlisi ise hastanede hayatını kaybetti.

Rotterdam Emniyet Müdürlüğü, Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi'nde öğrenci olan 32 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını ve her iki olaya da karıştığından şüphelenildiğini açıkladı. Olayın nedeni henüz resmi olarak belirlenmiş değil.

Ancak Hollanda medyasına göre polis memurları Fouad L'nin telefonunda Nazi ve aşırı sağcı materyallerin yanı sıra bıçaklanarak öldürülen insanların videolarını da içeren korkunç görüntüler buldu.


Hayvanlara eziyet geçmişi de var

Daha önce de aralarında köpeği ve evcil tavşanlarının da bulunduğu hayvanlara işkence ettiği iddiasıyla polis tarafından sorgulanmıştı. Polis memurlarına alkolik olduğunu ve Asperger sendromu yaşadığını söylediği belirtiliyor. Vurularak öldürülen 39 yaşındaki kadının onu hayvan istismarı nedeniyle ihbar ettiğine inanılıyor.

Algemeen Dagblad'ın haberine göre Fouad L'nin aşırılık yanlısı forum 4Chan'de de bir dizi rahatsız edici paylaşım yaptığı görülüyor.

"Tüm normlara[normal insanlara]ölüm" çağrısında bulunmuş ve üniversitedeki öğretmenlerle uzun süredir devam eden tartışmalardan bahsetmiştir.

Fouad L'ye ait olduğu iddia edilen bir 4Chan gönderisinde, köpeğiyle yaşadığı olay nedeniyle tıp fakültesinden atıldığı belirtiliyordu.

Gönderide ayrıca "geleceği tahmin etme sınırında bir durugörü dehası" olduğu da söyleniyordu.