Hizbullah'tan karşı saldırı... Soykırımcı İsrail Lübnan'ı vuruyor!

Soykırımcı İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda iki Lübnan askerinin öldüğü, birinin de yaralandığı açıklandı. Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hanita ve Misgav Am bölgelerindeki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu. İşte bölgede yaşanan son durum...

AA

Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda Taybe beldesinde Lübnan Kızılhaçı ile çalışan bir askerin öldüğü, birinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Bint Cibeyl bölgesinde Lübnan ordusuna ait bir merkezi hedef alması sonucu da bir askerin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Lübnan askerlerinin Bint Cibeyl'de açılan ateşe karşılık verdiği bildirildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda ölen Lübnan askerlerinin sayısı 4'e yükseldi.

HİZBULLAH'TAN KARŞI SALDIRI!

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hanita ve Misgav Am bölgelerindeki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile'de yer alan Hanita'da İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın topçu atışıyla hedef alındığı, saldırının tam isabet gerçekleştirildiği kaydedildi.

HİZBULLAH'IN BASIN OFİSİ VURULDU!

Soykırımcı İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesine düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın basın ofisi vuruldu.

İsrail ordusu, Dahiye'nin Harat Hıreyk Mahallesi'nde Hizbullah'ın basın ofisini hedef aldı.

Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin ise bir bilgi verilmedi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Dahiye'nin Muavvad Mahallesi'nde İsrail ordusunun saldırısı sonucu bir bina tamamen çöktü.

İsrail ordusunun, Dahiye'deki Harat Hıreyk, Burc el-Beracine, Amerika, El-Gubeyri mahalleleri ile El-Camus, El-Kifaat, Eş-Şihay bölgelerine de hava saldırısı düzenlediği aktarıldı.

Öte yandan saldırıların sorumluluğunu üstlenen İsrail ordusu, Hizbullah'a ait "istihbarat noktalarını" vurduğunu iddia etti.

Hizbullah, dün, Dahiye'yi basın mensuplarına açmış, İsrail saldırılarının neden olduğu yıkımın görülmesini sağlamıştı.

SOYKIRIMCI İSRAİL 25 KÖYÜN BOŞALTILMASINI İSTEDİ

Soykırımcı İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 köyün sakinlerinden yaşadıkları yerleri boşaltarak Lübnan-İsrail sınırından yaklaşık 60 kilometre kuzeye gitmelerini istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı saldırı düzenleyeceğini belirtti ve acil tahliye uyarısının yapıldığı köylerin listesini paylaştı.

Adraee, ismi geçen yerlerde yaşayanlara "evlerini boşaltıp Evveli Nehri'nin kuzeyine gitmeleri" çağrısında bulundu.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1374 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.