Hizbullah'tan intikam saldırısı! ‘Acımasız katliama ilk yanıt'

Hizbullah, dijital saldırı ve Beyrut'a atılan bombalara misilleme yaparak İsrail'i 150 roketle hedef aldı. ‘Acımasız katliama ilk yanıt' olarak nitelendirilen saldırı sonrası İsrail alarma geçti, okullar tatil edildi.

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, geçtiğimiz hafta İsrail'in düzenlediği çağrı cihazı ve telsiz saldırılarını ile Beyrut'a yapılan bombardımana karşılık olarak İsrail'i füze yağmuruna tuttu. İsrail ordusu, ülkeye gece saatlerinden itibaren Hizbullah tarafından 150 roket, seyir füzesi ve insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına karşılık savunma teknolojisi şirketi Rafael Şirketi'nin kompleksinin bombalandığını bildirdi. Açıklamada, "İsrail'in Hayfa kentinin kuzeyinde bulunan komplekse onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi ile katyuşa roketleri fırlatıldı" denildi. Hizbullah saldırıyı "İsrail düşmanının salı ve çarşamba günleri Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt" olarak nitelendirdi. Ayrıca İsrail'in Ramat David Hava Üssü'nün de hedef alındığı açıklandı.

İSRAİL ALARMA GEÇTİ

İsrail'den yapılan açıklamada ise füzelerin çoğunun havada vurulduğu, birkaç roketin evlere isabet etmesi sonucu 3 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti çevresine düzenlenen roket saldırılarının ardından kuzeyde alarm durumuna geçildi. İsrail'in Maariv gazetesi, Hayfa yakınlarında Kiryat Bialik yerleşime isabet eden roket nedeniyle 12 evin hasar gördüğünü yazdı. İsrail haber sitesi Walla ise hastanelere psikolojik destek için başvuranların sayısının yüzde 225 arttığına dikkat çekti. Haaretz gazetesi de çalan sirenler nedeniyle panik geçiren bir kişinin karıştığı trafik kazasında 1 kişinin öldüğünü bildirdi. Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki Celile ve Hayfa'nın doğusuna yönelik saldırılarının ardından İsrail'in Acre, Nahariyye, Tiberya, Safed ve Hayfa kentlerinde eğitime ara verildi.

İRAN: 12 İSRAİL AJANINI YAKALADIK

İran, 12 İsrail ajanının yakalandığını duyurdu. Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, İsrail adına ülkede güvenlik karşıtı eylemler planlayan bir gruba yönelik 6 eyalette operasyonlar düzenlendiği ve 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hizbullah'ın attığı roketten biri Hayfa kentinin yakınlarındaki Kiryat Bialika yerine isabet etti, üç kişi yaralandı.

KATİLDEN YENİ TEHDİT

Hizbullah'ın misilleme sal- dırısını sonrası İsrail uçakları da Lübnan'ın birçok noktasını vurdu. İsrail Başbakanı Bin- yamin Netanya hu, Hizbullah'ı tehdit ederek, "İsrail, Hizbullah'a hayal edemeyeceği seri darbeler indirdi. Eğer ki mesajı alma dıysa söz veriyorum alacak" dedi.

'REHİNELERİN ÖLMESİNİ SEÇTİ'

Eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, İsrail'in Srugim haber sitesine verdiği demekte Başbakan Binyamin Netanyahu'yu eleştirdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın kara operasyonu başlamadan önce "Tüm Filistinlileri iade edin, rehineleri geri alacaksınız" dediğini aktaran Padro, Netanyahu'nun İsrail vatandaşlarını mutlak zafer gibi bir saçmalığa ikna etmek için çalıştığını söyledi. 2011 ila 2016 yıllarında Mossad'ın başında bulunan Pedro, "Netanyahu hükümeti, İsrailli rehinelerin ölmesi ve intikam politikasını seçti. İsrail, yaptığı her hava saldırısında rehinelerin ölebileceğini biliyordu" dedi.