Hintli çift ülkenin ilk Metaverse evliliğini planlıyor

Yakın zamanda satışa çıkarılan arsalarla gündeme gelen metaverse, konser etkinlikleri dışında düğünlerde de kendini göstermeye başladı. Hindistan'da evlenmek isteyen bir çift, konukların sanal olarak katılabileceği ''Hogwarts'' temalı bir düğün düzenlemeyi seçtiler.

CNN International-aksam.com.tr

Kovid-19, Hindistan'da evlenenleri geleneksel düğünlerinden uzaklaşmaya zorladı. Düğünlerini iptal eden veya küçültmeye giden çiftler bu duruma yeni bir çözüm buldu. Dinesh Sivakumar Padmavathi ve Janaganandhini Ramaswamy çifti Metaverse evreninde önümüzdeki ayki düğünlerine 2 bin kişiyi davet etti. Harry Potter hayranı olan çift, konukları telefonları, tabletleri veya dizüstü bilgisayarları aracılığıyla katılabilecekleri Hogwarts temalı bir parti düzenlemeyi seçtiler.

CNN International'ın haberine göre, Düğünlerin sadece 100 kişiyle sınırlı olduğu Tamil Nadu'da böyle bir çözüm bulduklarını belirten Padmavthi "Pandemi nedeniyle düğünümüze çok sayıda insanın katılması mümkün değildi. Öyleyse hadi metaverse evreninde düğünümüzü yapalım dedik" diye belirtti.

GEÇEN AY VEFAT EDEN BABASI DA DÜĞÜNE KATILABİLECEK

Hintli çift, çeşitli nedenler ile düğüne katılamayan konukları davet edebilmenin yanı sıra dijital alandaki kutlamanın güzel bir avantaja dönüştüğünden bahsetti. Ramaswamy'in geçen Nisan ayında vefat eden babası da sanal olarak düğüne katılabilecek.

Padmavathi, "Kayınpederim geçen Nisan ayında vefat etti. Ona benzeyen bir 3D avatar yapıyorum, o beni ve nişanlımı kutlayacak. Bu sadece Metaverse'de yapabileceğimiz bir şey."

Bir bilgi teknolojisi çalışanı olan nişanlısını bu fikre ikna eden Padmavathi, alışılmadık olay için ebeveynlerinin de onayını aldığını söyledi. "Çocukluğumdan beri robotikle ilgiliyim ve geçen yıl blok zincirinde ve ethereum madenciliğinde çalışmalarımı sürdürdüm. Yani ailem teknolojiye meraklı olduğumu biliyor." diye belirtti.