Hindistan'da şok eden görüntü: Polis cesedi kanala attı

Görüntülerde üç polisin kanlar içindeki kurbanı bir köprü bariyerine yerleştirdiği ve çevredekiler izlerken onu suya ittiği görülüyor.

Aksam.com.tr

Hindistan'ın en kanunsuz eyaletlerinden birinde polisin bir trafik kazası kurbanının cesedini kanala atarken kameralara yakalanması tepkilere neden oldu.

Viral olan videoda, Bihar eyaletindeki üç polisin kanlar içindeki kurbanı bir köprü bariyerine taşıdıktan sonra çevredekilerin bakışları arasında kenardan aşağıdaki sulara attıkları görülüyor.

Video Pazar günü yayınlandığından bu yana 800.000'den fazla izlendi.

Hindistan'da polis yaygın olarak etkisiz kabul ediliyor ve 100 milyondan fazla nüfusa sahip olan Bihar ülkenin en yoksul ve en az gelişmiş eyaletlerinden biri.

"Yaşlı bir adamın cesedi"

Muzaffarpur bölgesinden üst düzey bir polis memuru AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, adamlarının adamın "sadece alt yarısını" suya attığını, çünkü hızla giden bir kamyon tarafından kötü bir şekilde ezildiğini ve kurtarılamadığını söyledi.

"Henüz kimliği belirlenemeyen yaşlı bir adamın cesediydi. Üst yarısı otopsi için gönderildi ancak alt yarısı kötü bir şekilde ezilmişti, bu yüzden kanala attılar," dedi Rakesh Kumar.

"Bu büyük bir hataydı. Videoda görülen üç polisi açığa aldık."

Yerel basında çıkan bir haberde, videonun viral olmasının ardından polisin aceleyle kanaldan bazı ceset parçalarını çıkardığı belirtildi.

Eskiden Twitter olarak bilinen X'te bir kullanıcı "Bunlar polis mi yoksa vahşi hayvanlar mı?" diye sordu.

Bir diğeri ise "Görünüşe göre bugünlerde insanlar arasında insanlık ve ahlak öldü" diye yazdı.