Küçük bir ev yeter dediler... Ada satın aldılar

ABD'nin Florida eyaletinde bir çift herkesin hayalini kurduğu küçük bir evde ve bir adada yaşama hayalini gerçekleştirdi. Öncelikle evi yaptıran çift daha sonraları bir de ada satın aldı.

Herkesin hayalini kurduğu küçük bir evde eşiyle birlikte bir adada yaşama hikayesi ABD'de gerçek oldu. Florida eyaletinde yaşayan bir çift küçük bir ev yaptırıp ardından bir ada satın alarak hayallerini gerçekleştiriyorlar.

NTV'nin haberine göre, ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Tim Davidson ve ailesi de 2017 yılında yaşadıkları bir olayın ardından küçülmeye karar verdi.

Her şey Tim Davidson ve ailesinin yaşadığı yazlık evin sahibinin, 60 gün içinde evi boşaltmasını istemesiyle başladı.

O zamana kadar da minimalizme ilgi duyan, hatta çok az eşyaya sahip olan Davidson izlediği bir belgeselden sonra küçülmeye karar verdi.

Davidson, Tiffany adı verilen 25 metrekarelik taşınabilir ev satın aldı.

Tim, evdeki vitray detayları nedeniyle Tiffany'yi seçti. Çünkü babası geçimini sağlamak için vitray aydınlatma armatürleri yapıyordu.

Evin mutfağı, yaşam alanı, banyosu ve çatı katı bulunuyordu. Küçük olsa da iyi tasarlanan evin gizli yerlerinde pek çok depolama alanı da yer alıyordu.

Tim ve ailesi içinde ihtiyaç duydukları her şeyi barındıran bu küçük ev (tiny house) için 70 bin dolar (596 bin TL) ödedi.

Tim Davidson, evi hazırladıktan sonra arazi araştırmalarına başladı ve Florida'da 200 bin dolara (1 milyon 703 bin TL) küçük bir ada satın aldı.

Ancak Florida kasırgalarıyla ünlüydü ve Tim minik evi Tiffany'nin güçlü bir kasırgayı atlatamayacağını fark etti.

Böylece 90 bin dolara (766 bin TL) yaklaşık 30 metrekarelik sekizgen bir ev yaptırdı. Evin sekizgen olması, kasırgalar karşısında sağlam durmasını sağlıyor.

Tim Davidson ve ailesi de şimdilerde satın aldığı adada ailesiyle sakin ve huzurlu bir yaşam sürüyor.