Her gün yeni bir katliam... Parkta oynayan çocukları vurdular

Gazze'yi 194 gündür kan gölüne çeviren İsrail, savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi. İşgalcilere ait savaş uçakları Megazi Mülteci Kampı'ndaki oyun parkını bombaladı, 10 çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda İsrail yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı'nda çocuk parkına düzenlediği saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 kişi öldürüldü. Saldırıya maruz kalan sivillerin çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu aktaran görgü tanıkları, çocukların oyun parkındaki oyuncaklarla eğlenirken İsrail savaş uçaklarının hedefi olduğunu belirtti.

REFAH'A SALDIRDI

Öte yandan İsrail savaş uçakları son 24 saatte Gazze'de 40'tan fazla noktayı bombaladı. Bombalardan kaçarak güneyde Refah'a sığınan mültecilerin kaldığı bir evi vuran İsrail güçleri, aralarında 4'ü çocuk 7 Filistinliyi katletti. Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Köprüsü yakınlarında insanların internet bağlantısı için kullandıkları bir noktaya atılan bir bomba yüzünden ise 13 sivil hayatını kaybetti. Can kaybının 33 bin 899'a yükseldiği Gazze'de, 6 ayda 5 bin Filistinlinin de gözaltına alındığı bildirildi.