Her 3 dakikada 1 çocuğa istismar... Fransa'dan korkutan tablo

Türkiye'de iki genç kadının vahşice öldürülmesi tepki çekerken Fransa ile ilgili UNICEF'in raporu dehşete düşürdü. Rapora göre Fransa'da her 3 dakikada bir çocuk cinsel saldırı mağduru oluyor.

Akşam Gazetesi

UNICEF, "Çocuklara yönelik şiddet ve cinsel saldırı" raporunu yayınladı. Raporda Fransa'da çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet rakamları ürküttü. Raporda Fransa'da yaşayan 5.4 milyon kişi 18 yaşından önce cinsel şiddete maruz kalıyor. Mağdurların 10'undan 8'i kadın, 2'si ise erkek.

ŞÜPHELİLER AİLE İÇİNDEN

Raporda; Fransa'da kökenleri ve sosyal statüleri ne olursa olsun, milyonlarca kız ve erkek çocuğunun şiddet ve istismara maruz kalmasının endişe verici olduğuna dikkat çekildi. Raporda, vakaların büyük çoğunluğunda istismarcının aile içinden olduğuna da dikkat çekildi.

HER AİLEDE VAKA VAR

İstatistiklere göre Fransızların üçte biri çevrelerinde en az bir aile içi istismar mağduru bulunduğunu söylüyor. 2018'deki Fransız emniyet kayıtlarına göre 5 bin 700'den fazla kız çocuğunun ve bin 500'den fazla erkek çocuğunun aile içi cinsel şiddet mağduru olarak raporda yer aldı.

AVRUPA'DA 'EVSİZ' ALARMI

Raporlara göre, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere'de 399 bin 561 çocuğun barınacak bir evi bulunmuyor. Yaklaşık 14.5 milyon çocuk ise standartların altındaki koşullara sahip konutlarda yaşıyor.

370 MİLYON KADIN ÇOCUKKEN İSTİSMARA UĞRADI

UNICEF, son raporunda dünya genelinde 370 milyondan fazla kadının çocukken cinsel saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Raporun 'çocukluk çağındaki cinsel şiddete ilişkin' bir ilk olduğunu vurgulayan UNICEF, çevrimiçi ve sözlü cinsel şiddet mağdurları da eklenince bu rakamın 650 milyona çıktığını vurguladı.