AKŞAM GAZETESİ
Türkiye, "İsrail yönetimine güvenilmez" uyarısında haklı çıktı. İsrail'in soykırımcı Başbakanı Netanyahu'nun emriyle ateşkesi bozan İsrail uçakları Gazze'ye saldırdı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti, Deyr el-Belah kenti, Şifa Hastanesi'nin çevresi, Şati Mülteci Kampı ve Sabra Mahallesi bombalandı. Sabra'da hedef alınan evde 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği, aralarında bir bebek ve çocuğun da bulunduğu 4 kişinin yaralandığı açıklandı.
HAMAS: ATEŞKESE BAĞLIYIZ
İsrail ordusu topçu atışlarıyla da Deyr el-Belah kentinin doğu kesimlerini bombaladı. Hamas, İsrail'in ateşkes anlaşmasını ihlal ederek saldırılar başlatması nedeniyle enkazdan çıkarılan İsrailli bir esirin cesedinin teslimini askıya aldığını duyurdu. İsrail, saldırılara bahene olarak Hamas'ı esirlerin cesetlerini teslim etmemek ve Refah'ta dün İsrail askerlerine ateş açmakla suçladı. Hamas, Refah'taki olayla ilgilerinin olmadığını ve ateşkese bağlı olduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada, İsrail'in ateşkesi ihlal etme ve anlaşmayı başarısızlığa uğratma girişimlerinde ısrar ettiği vurgulandı. Ateşkes anlaşmasına arabulucu ve garantör ülkelere seslenilen açıklamada, İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.
ÖMER ÇELİK: BARIŞA SALDIRI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye saldırısının barış isteyen herkese dönük bir soykırım saldırısı olduğunu belirtti. Çelik, "İnsanlığı korumanın tek yolu bu soykırım şebekesinin uluslararası toplum tarafından fiilen durdurulması, yargılanması ve cezalandırılmasıdır" dedi. ABD Başkan Yardımcısı Vance ise, ateşkesin sürdüğünü iddia edip "Trump ateşkese bağlı. Böyle çatışmalar olabilir. İsrail arada vurabilir" ifadelerini kullandı.
GAZZE'YE 8 MİLYON YEMEK
Türk Kızılayı, Gazze'ye yardımlarını sürdürüyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Bağışçılarımızın bize emanet ettiği 18 bin 170 ton Kızılay yardımını Gazze'ye ulaştırdık. Aş evlerimiz aracılığıyla 8 milyon milyon sıcak yemeği dağıttık. 304 milyon dolarlık Filistin Kızılayı planının dörtte birini Türk Kızılay' olarak milletimizle biz karşılarız hedefini koyduk" dedi.