Hapisteki ırkçı vekile AP'den ‘zorunlu maaş'

Avrupa Parlamentosu, kesinleşmiş hapis cezası bulunan ırkçı Yunan vekil Lagos'a tutuklanmasına rağmen maaşını ödemeye devam ediyor. Vekilliğin düşmesi için Yunan yargısının kararı bekleniyor.

EMRE ÖZTÜRK

AB haberleri yapan EUobserver'in haberine göre Yunanistan'daki ırkçı Altın Şafak Partisi'ne ilişkin gerçekleştirilen soruşturma kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yunan milletvekili İoannis Lagos'un dokunulmazlığı kaldırılıp tutuklanmasına rağmen Avrupa Parlamentosu'ndan maaş almaya devam ediyor. Habere göre Yunan neo-Nazi Lagos, Belçika'da tutuklanmasına karşın Yunanistan'a iade edilip burada vekilliği düşürülene kadar maaşını almaya devam edecek. AP sözcüsü, "Bu konuda bir şey yapamayız, Yunan yasaları karar mercii" dedi. Lagos daha önce Yunanistan'da hem ırkçı siyasi faaliyetleri hem de yüz kızartıcı suçlar dolayısıyla iki kez ceza almış, geçen yıl da AP'deki bir oturumda Türk bayrağını yırtmasıyla gündeme gelmişti.

Geçen yıl meclis kürsüsünde Türk Bayrağını yırtacak kadar ileri giden Lagos'un ıkçı Altın Şafak Partisi'nden bağımsız işlediği suçlar da var.