Hamas, Rus vatandaşı 2 esiri serbest bıraktı

Hamas, Rus vatandaşı 2 esiri serbest bıraktıklarını duyurdu.

IHA

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, insani aranın 6'ncı gününde 2 Rus esirin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Gazze Şeridi'ndeki insani aranın 6'ncı gününde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 2 yabancı uyruklu esiri daha serbest bıraktı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın talebi üzerine 2 Rus esirin serbest bırakıldığı bildirildi. Rus esirlerin, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine götürülmek üzere kısa bir süre önce Kızılhaç ekiplerine teslim edildiği aktarıldı.

Gazze Şeridi'nde insani aranın başlamasından bu yana Hamas tarafından 5 grup halinde 60 İsrailli ile en az 21 yabancı uyruklu esir, İsrail tarafından ise 180 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDEN 2 ESİRİN BIRAKILDIĞINI DOĞRULADI

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Rusya-İsrail çifte vatandaşı 2 esirin Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkililerine teslim edildiğini doğruladı.

İsrail ordu sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Örgütünden verilen bilgiye göre 2 İsralli esirin Kızılhaç'a teslim edildiği ve İsrail'e doğru yolda olduğu ifade edildi.

Serbest bırakılan iki kişinin bu akşam Gazze Şeridi'nden serbest bırakılması planlanan İsrailli esirlerin dışında olduğu aktarıldı.

Hamas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabalarına karşılık 2 Rus vatandaşının serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Hamas'tan yapılan son açıklamada da, "2 Rus vatandaşının Kızılhaç'a teslim edildiği ve kendilerini karşılayacak Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine doğru yolda olduğu" aktarıldı.

Hamas, 26 Kasım'da da yine Putin'in çabalarına karşılık Rus vatandaşlığı da bulunan bir İsrailli esiri serbest bırakmıştı.

İsrail basını söz konusu esirlerin Rusya vatandaşlığı bulunan 2 İsrailli olduğunu yazmıştı.

Hamas ve İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, bugün Gazze Şeridi'nden İsrailli 10 kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 30 kadın ve çocuk esirin serbest bırakılması bekleniyor.