Halkla ilişkiler firması CEO'su açıkladı... ''Seyahatte 'kırmızı ışık' kalkınca rahatlama gelecek''

İngiltere'de halkla ilişkiler firmasının CEO'su Kovid-19 önlemi olarak uygulanan seyahate ''kırmızı liste'' uygulamasının ardından rahatlama geleceğini savundu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

İngiltere'nin "trafik ışıkları" olarak nitelenen seyahat sistemi, önümüzdeki ay son buluyor. İngiltere'nin halkla ilişkiler firması PC Agency CEO'su Paul Charles, mevcut sistemin kaldırılmasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Aksam.com.tr'nin Independent'tan aktardığı habere göre, ülkelerin havayolları ve diğer tur sektörleriyle kırmızı listenin olmadığı daha basit bir sistem oluşturma hazırlığında olduğunu belirten CEO Charles, yürürlükteki ABD modelini örnek gösterdi.

Charles paylaşımlarında " 'Trafik ışığı' sisteminin en sonunda 1 Ekim'e kadar ıskartaya çıkarılması bekleniyor." diyerek açıklamasına "Herkes için bir rahatlama olacak ve ülke çapında önlemlerden ziyade "endemik bir hastalık" şeklinde yaşamanın habercisi olacak. Kırmızı listeye alınmayı hak etmeyen Afrika, Güney Amerika, Asya ülkeleri için de bir rahatlama olur" sözleriyle devam etti.

İngiltere'deki turizm sistemini eleştirenler, ülkenin seyahat sektörünün dünyanın geri kalanından çok daha yavaş açıldığına da dikkat çekti.

İngiltere en son düzenlenen kurulda Türkiye'nin de içinde olduğu birçok ülkeye seyahate "kırmızı ışık" yakmaya devam kararı almıştı.

Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarın