Halkın direnişine hayran kaldılar 

Türkiye'deki darbe girişimi dünya basınında geniş yer buldu. Gelişmeleri birinci sayfasından duyuran Sunday Times, askeri kalkışmada Türkiye'nin başarısını manşetine taşıdı.

Avrupa basını Türkiye'deki darbe girişimini manşetlerine taşıdı. Çıkan haberlerde Türk halkının dirayetini ve vatanseverliği ön plana çıkarıldı. Ayrıca gazeteler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha çok güce sahip olacağını yazdı. 

CANI PAHASINA ÜLKELERİNİ 

Alman 'BİLD AM SONNTAG' gazetesi 8 sayfa verdiği haberde özetinde şu mesajlar yer aldı: 'Avrupa şokta. Halkın tankların önüne geçerek ülkesini savunduğu. Boğaz Köprüsünde insanlar hayatı pahasına ülkelerini savundu. Yaşananlar film değil. Türk halkının dirayeti  dikkat çekti" 

ERDOĞAN HALK, HALK 

Alman 'WELT AM SONNTAG' gazetesi. Dört sayfa verilen haberde Türkiye'de yaşananları değerlendirdi. Gazete, Erdoğan halk demek, halk demek Erdoğan demek. Darbe girişimin önlenmesi iyi. Türkiye askeri rejimleri çok iyi tanıyor. Erdoğan bu fırsatı değerlendirecek” yorumu yapıldı. 

Mağlup edildi

Sunday Telegraph da Boğaziçi Köprüsü'nde teslim olan askerlerin fotoğrafının altına, darbe girişimi sonrasında ordu ve yargıdaki tutuklama dalgasına atıfla "Darbecilerden intikam" başlığını kullanıyor. Sunday Times "Darbe mağlup edildi, ülkede daha önce yaşanan darbelerin başarısından ilham alan darbecilerin yanlış hesap yaptığını" yazıyor.

TÜRKLER DARBEYi EZDiLER

Türkiye'deki darbe girişimi İngiltere basınında geniş yer buldu. Gelişmeleri birinci sayfasından okurlarına duyuran Sunday Times, Türk bayraklarıyla bir tankın üzerine tırmananları gösteren fotoğrafın üzerine "Türkler darbeyi ezdi" manşetini atmış.