AKŞAM GAZETESİ
İsrail'in eli kanlı başbakanı Binyamin Netanyahu, 28 Şubat'ta ABD ile birlikte İran'la yönelik saldırılarını başlatmalarının ardından ilk kez basın açıklaması yaptı. Netanyahu, nükleer ve balistik füze tesislerini yok ederek İran'a ağır darbe indirdiklerini iddia etti. Netanyahu, tarihi bir dönemeçte olduklarını savundu.
SİLAH DESTEĞİ VERDİK
Konuşmasında İran halkına seslenen Netanyahu, "Özgürlüğe doğru yolculuğunuza başlayacağınız an giderek yaklaşıyor. Yanınızdayız ve sizi destekleyeceğiz. Ancak günün sonunda karar size ait. Bu, sizin ellerinizde" dedi. İsrail Başbakanı, "İsrail, İran'daki muhalif grupları silahlandırmak için çalışıyor mu?" sorusuna, "Bunu reddetmiyorum" şeklinde cevap verdi.
İran'da sokak gösterileri için gerekli koşulları oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Netanyahu, zafer ölçüsünün İran'daki rejimin devrilmesi mi olduğu yönündeki soruyu şöyle cevapladı: "Rejime saldıracağız, nükleer programını ve füze sistemlerini yok edeceğiz. Ulaşmamız gereken hedefler bunlar. İran halkının çabaları olmadan rejim devrilemez ve biz de bunu onlara bildirdik. Yardımın yolda olduğunu da söyledik. Amacımız İran halkının rejimden kurtulması için gerekli koşulları ve ortamı oluşturmak. Fakat bu İran halkına bağlı. Hava saldırılarıyla uygun koşulları oluşturuyoruz. Bu yüzden onlara sokağa çıkma fırsatı veriyoruz."
ABD istihbaratı da 12 Mart'ta rejimin çökme riski olmadığını raporlaştırmıştı.
MÜSLÜMANLARI HEDEF GÖSTERDİ
Netanyahu, "Hem Sünni hem de Şii aşırı İslam, tüm dünya için tehdittir. Bu durumun kendi kendine çözüleceğini söyleyemeyiz. Düşmanlarımızı tekrar tekrar vurmayı sürdüreceğiz. Öylece durup bu işin kendi kendine çözülmesini bekleyemeyiz" ifadelerini kullandı.