Hafter milislerinin tuzakladığı el yapımı patlayıcılar görüntülendi

Libya'da darbeci Halife Hafter'e bağlı milisler Libya ordusunun başlattığı “Barış Fırtınası” operasyonu ile şehir merkezinden geriye püskürtülüyor. Çekilen milisler işgal ettikleri yerleşim yerlerine tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları da ardında bıraktı. UMH birlikleri tuzakları imha etmeden önce görüntüledi.

Libya’nın doğusunda bulunan darbeci Halife Hafter komutasındaki milisler başkent Trablus ve çevresinde her gün kan kaybediyor. Sivillerin yerleşim yerlerini işgal eden ve operasyonların ardından terk etmek zorunda kalan milisler, ardından tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar bırakıyor. Ülkenin meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu, döşenen patlayıcılarının görüntülerini servis etti.

RUSYA’NIN DARBECİ HAFTER’E MÜHİMMAT DESTEĞİ

Libya Savunma Bakanlığı Trablus’un sivil yerleşim yeri bölgesinde daha önce yapılan temizlikte ele geçirilen mayınların Rus yapımı olduğunu duyurmuştu. 

“HAFTER KANA SUSAMIŞ ÇETELERİ YÖNETİYOR”

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Ordusu Sözcüsü Albay Muhammed Kanunu Hafter hakkındaki gerçeği bir kez daha dile getirdi. Kanunu açıklamasında Hafter’in barıştan her zaman kaçtığını ve asla anlaşmadan yana olmayacağını vurguladı.

Albay Kanunu sözlerinde, “Hafter bu zamana kadar barışın bir parçası olmadı ve olmayacak. O sadece kana susamış çeteleri ve suçluları yönetiyor. Kendimizi meşru şekilde müdafaa etmeye, var olan her yerde tehditlerin kaynağına müdahale etmeye ve Libyalıların hayatını kötüleştiren yasa dışı haydutlara son vereceğimize ilişkin kararlı olduğumuzu teyit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.