Güney Kore lideri barış çabaları için taahhüt verdi... ''Görevimin sonuna kadar sürdüreceğim''

Moon Jae-in Güney Kore parlamentosundaki konuşmasında, Mayıs 2022'de tamamlanacak olan görev süresine atıfta bulunarak Kore yarımadasında diyalogun tesisi için çaba göstereceğini belirtti.

AA

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, görevde kaldığı sürece Kuzey Kore ile barış ve diyalogun tesisi için çaba göstereceğini belirtti.

AA'nın aktardığı habere göre, Moon parlamentodaki konuşmasında, Kore yarımadasında "diyalog ve diplomasi yoluyla yeni bir barış düzeninin kurulmasına yardımcı olmak için sonuna kadar çaba göstereceğini" söyledi.

Güney Kore lideri, eski ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Jong-un, 12 Haziran 2018'de ilk kez bir araya geldiği zirvenin düzenlenmesine yardımcı olduğunu ancak barışa yönelik çabalarının henüz tamamlanmadığını ifade etti.

ABD ile Kuzey Kore arasında nükleer müzakerelerin yürütülmesinde önemli rol oynayan Moon'un 5 yıllık görev süresi Mayıs 2022'de doluyor.

Muhalifler, iktidarı boyunca Kore Yarımadası'nda yapıcı tutum sergileyen Moon'un söz konusu yaklaşımının Kuzey komşuları üzerindeki uluslararası baskıyı zayıflattığını belirtiyor.

Buna karşılık Moon destekçileri tarafından, barışın tesisi için çalışan bir arabulucu olarak görülüyor.