Güney Kore, Kuzey Koreli sığınmacıları takipte

Birleşme Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, maddi zorluklar ve diğer sıkıntılar nedeniyle intihar girişimi ve yalnız ölüm riski yüksek olduğu düşünülen 6.000 savunmasız Kuzey Koreli sığınmacıyı yakından izlediğini söyledi.

Aksam.com.tr

Bu hareket, bakanlığın Kuzey Koreli sığınmacılar için yeniden yerleşim sistemini elden geçirme çabalarının bir parçası olup, refah kör noktaları olarak adlandırılan yerlerde yaşıyor olabilecek bu tür insanları daha iyi korumayı amaçlamaktadır.

Geçen yılın Kasım ayından bu yana bakanlık, hanelerine elektrik, su ve gaz tedarikinin askıya alınıp alınmadığı veya daha önce herhangi bir intihar girişiminde bulunulup bulunulmadığı gibi 39 "kriz göstergesi" kullanarak yakın izleme gerektiren yaklaşık 6.000 savunmasız Kuzey Koreliyi seçti.

Hükümet ayrıca, Kuzey'in yüksek risk grubundaki sığınmacıları ile temas kurulamadığında, hükümet yetkililerinin polisle birlikte evlerinde arama yapmasına izin verecek bir yasa revizyonu için bastırdığını söyledi.

Bu hamle, son yıllarda Kuzey Koreli sığınmacıların trajik ölümlerinin artmasının ardından geldi. 2002'de Güney'e gelen Kuzey Koreli bir kadın Ekim 2022'de Seul'de "iskelet" halinde bulunmuştu. Bu vaka, hükümetin Kuzey Koreli sığınmacıları korumak için sistemi elden geçirmesi için bir uyandırma çağrısı görevi gördü.