Güney Kore dijital paraya geçişi konuşuyor

Güney Koreli yetkililer, tasarruf ve işlem aracı olarak nasıl kullanılabileceğini belirlemek amacıyla merkez bankası dijital para birimi için test gerçekleştiriyor.

Aksam.com.tr

Çarşamba günü ilgili makamlar tarafından yapılan duyuruya göre, önümüzdeki yılın dördüncü çeyreğinden itibaren bankalar, finans kurumları ve bireyler CBDC platformunu bir pilot program kapsamında test edebilecekler.

Kore Merkez Bankası, Finansal Hizmetler Komisyonu ve Finansal Denetim Servisi, CBDC'nin tanıtımını test etmek için pilot projeyi ortaklaşa duyurdu.

Merkez bankası parasının dijital bir formu olan CBDC, devlet para birimine eşdeğerdir. Kurumlar için toptan CBDC ve bireyler için perakende CBDC olmak üzere iki türe ayrılan dijital ödeme olarak hizmet vermektedir.

Finansal Hizmetler Komisyonu Başkan Yardımcısı Kim So-young Çarşamba günü bankanın Seul merkezindeki genel merkezinde düzenlenen basın brifinginde, "Toptan CBDC'ler ve tokenize mevduatlar aracılığıyla bir ödeme ekosistemi oluşturmak, güvenlik token teklifleri gibi dijital varlıkların işlemlerini destekleyerek mevcut ödeme mutabakat sisteminin verimliliğini artırabilir" dedi.

Yaklaşan test ilk olarak toptan CBDC'ler için gerçekleştirilecek ve ticari bankaların bankalar arası fon transferleri ve finansal kurumlar arasındaki nihai mutabakatlar için ödeme aracını kullanması sağlanacak.