Gündeme bomba gibi düşen sözler: ABD'nin iki numaralı ismi İsrail'i azarladı

ABD'nin iki numaralı ismi başkan yardımcısı Kamala Harris'in İsrail'i sertçe azarladığı iddia edildi. İşte detaylar...

Sabah

İsrail'in katliam sponsoru ABD kendini temize çıkarmanın yollarını arıyor. 7 Ekim'de başlatılan soykırım için İsrail'e mühimmat yığan ABD daha sonra ateşkes isteyip İsrail'i sivil kayıpların önüne geçesi için uyarmıştı. AFP'de yer alan habere göre ABD'nin iki numaralı ismi İsrail'i sertçe azarladı.

AFP, "ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Cumartesi günü, İsrail'in 7 Ekim'de benzeri görülmemiş bir saldırıyla ateşlenen sekiz haftalık savaşında artan sivil ölümlerini sert bir şekilde azarladı." dedi.

Harris'in Dubai'deki BM iklim görüşmelerinde gazetecilere "Çok fazla masum Filistinli öldürüldü" dediğine dikkat çekti.

Harris açıklamalarında "Açıkçası sivillerin çektiği acıların boyutu ve Gazze'den gelen görüntü ve videolar yıkıcı." dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in insani aranın Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ettiğinde ABD'nin İsrail'e askeri olarak destek olacağını ifade ederek, "Bu aralar sona erdiğinde tekrar saldırıya geçme niyetinde olduklarını çok açık bir şekilde söylediler. Bu kararı verirken, ihtiyaç duydukları araç ve kabiliyetler, silah sistemleri ve şehir savaşı açısından sunabileceğimiz tavsiye ve perspektifler açısından ABD'den destek bulmaya devam edecekler" demişti.

ABD'nin İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyine yönelik saldırı planlarını orada bulunan sivillerin ihtiyaçları ve hayatları konusunda önlemler almadığı sürece bunu desteklemediğini belirten Kirby, ABD'nin şu anda yedinci gününde olan insani aranın daha da uzatılmasını desteklediğini ancak ABD'nin kalıcı bir ateşkesi desteklemediğini açıklamıştı

Blinken ziyaretlerinin gizli detayları ortaya çıktı: ABD İsrail'e resti çekti

Diplomatik kriz had safhada: Akdeniz de tehlikeye girer

Hamas tüm dünyaya ilan etti: Asla başarılı olamayacaklar