Grip oldu burnu kesildi

İtfaiyeci Brandom Boothby, grip semptomlarıyla gittiği hastanede burnunu kaybetti. Yüzü yiyen bakteri enfeksiyonu teşhisi konan Boothby'nin, milyonda 2 kişide görülen hastalığa yakalandığı ortaya çıktı.

BİRİ HAPŞIRSA ÖLEBİLİRDİ

ABD'de yaşayan Brandom Boothby'e (31), grip semptomlarıyla gittiği hastanede şiddetli aplastik anemi teşhisi kondu. Vücutta yeterli miktarda yeni kan hücresinin üretiminin gerçekleşmediği nadir durumlarda meydana gelen aplastik anemi, ABD ve İngiltere'de her yıl milyonda 2 kişide görülüyor. İtfaiyeci olarak çalışan Brandon, "Bu o kadar ciddi bir hastalık ki, etrafınızda birisi hapşırırsa ölümcül bir enfeksiyon kapabilirsiniz" dedi.

BEYNİNE DOĞRU İLERLİYORDU

Brandon, "Burun kaşıntısıyla başladı, ateşim çıkınca hastaneye gittim. Doktorlar ölümcül bir mantar enfeksiyonu teşhisi koydu. Doktorlar, mantarı durdurmak ve hayatımı kurtarmak için göz yuvasının bir kısmıyla birlikte burnumu da çıkarmaya karar verdi. Tamamen iyileşmenin üç yıl sürebileceği söylendi" dedi. Brandon'ın eğer burnu alınmamış olsaydı enfeksiyonun birkaç hafta içinde gözlerine ve beynine kadar ulaşabileceği belirtildi.