Google ve Amazon'da Nimbus isyanı

Nimbus Projesi'nden çekilin! Google ve Amazon'a 'İsrail ordusu ile bağınızı kesin' çağrısı. Google ve Amazon çalışanları, şirketlerinin, İsrail işgalini ‘Nimbus Projesi' ile desteklemesine öfkeli.

400'e yakın Google ve Amazon çalışanı, şirketlerinin Nimbus Projesi'nden çekilmesini ve İsrail ordusuyla tüm bağlarını kesmesini istedi. The Guardian'da yayınlanan ve sosyal medya üzerinden paylaşılan mektupta "Google ve Amazon'un farklı geçmişlere sahip vicdanlı çalışanları olarak yazıyoruz. Amazon ve Google liderlerini Nimbus Projesi'nden çekilmeye ve İsrail ordusuyla tüm bağları kesmeye çağırmaya mecburuz" denildi. Google'da 90'dan fazla ve Amazon'da 300'den fazla çalışanın imzaladığının duyurulduğu mektupta şu bilgiler paylaşıldı:

'ACIMASIZ VE ÖLÜMCÜL'

"İşverenlerimiz İsrail ordusuna ve hükümetine tehlikeli teknoloji satmak için Project Nimbus adlı bir sözleşme imzaladılar. Bu sözleşme, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistinlilere saldırdığı ve 60'tan fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 250 kişiyi öldürdüğü aynı hafta imzalandı. Şirketlerimizin inşa etmek için anlaştığı teknoloji, İsrail ordusu ve hükümeti tarafından gerçekleştirilen sistematik ayrımcılık ve yerinden edilmeyi Filistinliler için daha da acımasız ve ölümcül hale getirecek. Nimbus Projesi, İsrail ordusu ve hükümeti için bulut hizmetleri sağlamak için 1,2 milyar dolarlık bir sözleşmedir. Bu teknoloji, Filistinlilerin daha fazla izlenmesine ve yasa dışı veri toplanmasına izin veriyor ve İsrail'in Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerinin genişlemesini kolaylaştırıyor."