Google, İsrail eleştirisine dayanamadı! Mühendisi kovdu

Google'ın New York'ta düzenlenen etkinliğinde yazılım mühendisi, İsrail'in saldırılarına hizmet eden uygulamalara tepki gösterdi. Bunun üzerine Google, ‘politikamızı ihlal etti' diyerek çalışanını kovdu.

'TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEYECEĞİM'

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ni işgal etmeye ve şiddetli saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana 30 binden fazla öldürülürken dünyadan kalıcı ateşkesin sağlanması için tepkiler yükseliyor. Google'ın İsrail biriminin Genel Müdürü Barak Regev, pazartesi günü New York'ta yaptığı açılış konuşmasında protesto edildi. Etkinlikte bir Google Cloud mühendisi, "Soykırımı güçlendiren bir teknoloji geliştirmeyi reddediyorum" diyerek İsrailli bir yöneticinin konuşmasını bölmüştü.

Çalışan özellikle Google ve Amazon'un İsrail ve ordusuna bulut ve bilişim hizmetleri sağlamak üzere 1.2 milyar dolarlık bir anlaşma yaptığı Project Nimbus'u hedef aldı.

Kovulan çalışan 'soykırıma ortak olmayı reddettiği için kovulmaktan gurur duyduğunu' dile getirdi.

'KONUŞMASINI ENGELLEDİ'

Kendisini bulut yazılım mühendisi olarak tanıtan çalışan, "Nimbus Projesi Filistinli toplum üyelerini tehlikeye atıyor" dedi. Google sözcüsü, bir çalışanın şirketin sponsorluğunda düzenlenen resmi bir etkinliğe müdahale ederek sunum yapan bir iş arkadaşının konuşmasını engellediğini belirterek, "Sorun ne olursa olsun, politikalarımızı ihlal ettiği için işine son verildi" dedi. Şirket, İsrail ordusu ile birkaç yıl önce anlaşma yaparak orduya teknolojik destek sunmaya başlamıştı.