‘Gizli servis' görüşmesi... ABD ve Rus istihbaratı Ankara'da buluştu! Türkiye'de nükleer zirve

ABD ve Rusya'nın istihbarat şefleri, Ankara'da biraraya geldi. Beyaz Saray, toplantıya katılan CIA Başkanı Burns'ün Rus mevkidaşına ‘nükleer silah kullanımının olası sonuçlarını aktardığı'nı belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin lideri Şi Çinping arasında G20 Zirvesi'nde yapılan görüşmeyle aynı ün Türkiye kritik bir görüşmeye evsahipliği yaptı. Rus Kommersant gazetesi, ABD'li ve Rus istihbarat heyetlerinin Ankara'da bir araya geldiğini yazdı. Gazete, Ankara'da gerçekleşen görüşmede Rusya tarafını İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sergei Naryshkin'in temsil ettiğini yazarken, Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmeler yalanlanmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Ne doğrulayabiliriz, ne yalanlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi de, CIA Direktörü William Burns'ün Ankara'da Rus istihbarat şefi ile görüştüğünü, ele alınan konular arasında tutuklu Amerikalılar ve nükleer risk olduğunu belirtti.

RUSYA'YA 'NÜKLEER' MESAJI

MİT'in evsahipliğinde yapılan görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da, "Burns Rusya'ya olası nükleer silah kullanması durumundaki sonuçları aktarıyor. Ukrayna ile ilgili herhangi bir müzakere olmadı" denildi.