Liz Truss'tan derin devlet açıklaması... ''Her şeyi onlar yönetiyor''

İngiltere'nin en kısa süre görevde kalan Başbakanı Liz Truss, planlarını derin devletin engellediğini öne sürdü. Truss, ''Britanya'da eskiden politikacıların elinde olan güç aslında son 30 yılda quangolara, bürokratlara ve hukukçulara geçti. Böylece demokratik olarak seçilmiş bir hükümetin politikaları hayata geçiremediğini görüyorsunuz. Quango, yarı sivil toplum kuruluşudur. Amerika'da buna idari devlet ya da derin devlet diyorsunuz. Britanya'da 500'den fazla quango var ve her şeyi onlar yönetiyor.'' dedi. Truss'ın derin devlet imaları dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

aksam.com.tr

Ülke tarihinin en kısa süre görevde kalan Başbakanı unvanına sahip Liz Truss, istifa etmesinin nedeninin "derin devlet" olduğunu iddia etti.

aksam.com.tr'nin The The Independent'ten çevirdiği habere göre, ABD'nin Maryland eyaletinde radikal sağcıların düzenlediği konferansta konuşan Truss, İngiltere Başbakanıyken planlarını derin devletin engellediğini öne sürdü.

İktidardayken yapmak istediği değişimlerin ve planların önüne geçildiğini iddia eden Truss, politikacıların elindeki gücün bürokratlara ve 'quangolara' geçtiğini ve bu sebepten politikaların hayata geçirilemediğini öne sürdü.

Truss, şöyle konuştu:

"Britanya'da eskiden politikacıların elinde olan güç aslında son 30 yılda quangolara, bürokratlara ve hukukçulara geçti. Böylece demokratik olarak seçilmiş bir hükümetin politikaları hayata geçiremediğini görüyorsunuz."

Sözlerinin devamında Quango'nun ne olduğunu açıklayan Truss, "derin devlet" imasında bulundu.

"SOLCULARIN DERİN DEVLET OLDUĞU" İDDİASI

Truss, Fox News'e yazdığı yazıda solcuların deriin devlet olduğunu iddia etti.

Küresel solun prangalarından kurtulmak için ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu dile getiren Truss, şu ifadeleri kaleme aldı:

Sol, sadece sandıkta kavga edip, seçim zamanı geldiğinde kendi gündemi için vekalet peşinde koşmuyor; ajanları kamu ve özel kurumlarda ve idari devlet ve derin devlet olarak bildiğimiz kurumlarda fazlasıyla aktif."