AKŞAM GAZETESİ
İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan üst düzey bazı bakanlar, Netanyahu ile görüştüklerini ve Başbakan'ın İsrailli esirlerin tutulduğu düşünülen bölgeleri de kapsayacak şekilde Gazze'ye saldırıları genişletme kararı verdiğini aktardı. Netanyahu, Gazze Şeridi'nde "savaş hedeflerine" ulaşabilmek için yeni kararlar almak üzere hafta içi güvenlik kabinesini toplayacağını duyurmuştu.
Hollanda Uluslararası Hukuk Danışma Komitesi (CAVV), soykırım durumlarında üçüncü devletlerin harekete geçme yükümlülüğünün bulunduğunu duyurdu.
550 İSRAİLLİ YETKİLİ TRUMP'A ŞİKAYET ETTİ
İsrail'de aralarında 3 eski Mossad Direktörü, 3 eski Genelkurmay Başkanının da bulunduğu 550 üst düzey eski istihbarat ve ordu yetkilisi ABD Başkanı Donald Trump'a mektup yazarak, Netanyahu'ya baskı yapması için çağrıda bulundu. Hamas'ın artık İsrail için stratejik bir tehdit oluşturmadığı belirten yetkililer, savaşın sonlandırılmasını istedi. Eski Şin-Bet Başkanı Ami Ayalaon, mektubun ardından yayımladığı bir videoda, "İsrail, Gazze'de haklı bir savaş yürütmüyor" dedi.