Gazze'ye saldırılar sürüyor... İsrailli Bakan ''devam'' emri verdi: Onlarca ölü ve yaralı var

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor. Saldırılarda 6'sı çocuk 32 Filistinli hayatını kaybetti, 215 kişi de yaralandı. İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz saldırılara devam emri verdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin'in talebi üzerine yarın toplanacak. İşte detaylar...

AA-TRT Haber

İsrail'e air savaş uçakları, tanklar ve zırhlı birlikler sivil yerleşim yerlerinin de bulunduğu birçok noktayı hedef alıyor.

Filistin yönetimi saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 6 çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

İslami Cihad'ın üst düzey komutanlarından biri öldürüldü

REFAH BÖLGESİNE DÜZENLENEN SALDIRILARDA 7 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, dün akşam saatlerinde İsrail'in Gazze'nin Refah'ın eş-Şaut mülteci kampındaki bir binaya düzenlediği saldırı sonrasında arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bezm, enkazdan "14 yaşında bir erkek çocuğu ve iki kadın olmak üzere hayatını kaybeden 7 kişiye" ulaşıldığını duyurdu.

Kudüs Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine yaptığı saldırıda İslami Cihad yöneticisi Halid Mansur ile Ziyad el-Mudallal ve Rifat Şeyh el-Eyd'in "şehit" edildiği belirtildi.

İsrail ordusu, İslami Cihad Hareketi'nin hedef alındığını duyurdu. Saldırılarda İslami Cihad'ın üst düzey komutanlarından biri öldürüldü.

Saldırılar karşısında Gazze Şeridi'nden de, Tel Aviv ve İsrail'in orta kesimlerindeki şehirlere yönelik 400'ün üzerinde roket fırlatıldı.

"TIRMANAN GERİLİMDEN İSRAİL SORUMLU, SALDIRILARI DERHAL DURDURMALI"

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz saldırılara devam emri verdi. Saldırıların bir hafta sürebileceği belirtildi.

İsrail güvenlik güçleri, Batı Şeria'da da baskınlar düzenledi. İslami Cihad üyesi oldukları iddiasıyla 20 Filistinliyi tutukladı.

Filistin, tırmanan gerilimden İsrail ordusunu sorumlu tuttu, saldırıların derhal durdurulmasını istedi.

TÜRKİYE'DEN SALDIRILARA KINAMA

Türkiye, İsrail'in saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz" denildi.

BMGK YARIN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Filistin'in talebi üzerine yarın toplanacak.

Birleşmiş Milletler, İsrail'in saldırılarına tepkisini "Sivillere yönelik saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz" açıklaması ile gösterdi. Avrupa Birliği'nden de gelişmelerin endişe ile takip edildiği açıklaması geldi.

İSRAİL BAŞBAKANI LAPİD: "OPERASYON GEREKTİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK"

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Şafak Vakti operasyonu olarak adlandırdıkları ve 3'üncü gününde devam eden Gazze Şeridi saldırıları hakkında açıklama yaptı. Başbakan Lapid, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" dedi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, şu ana kadar aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 253 kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Güvenlik Ajansı (Shin Bet) ve güvenlik güçleri, barışı yeniden sağlayıp, çocuklara yönelik tehdidi ortadan kaldırana kadar İslami Cihat Örgütüne karşı savaşmayı sürdürecek" açıklamasında bulundu.