Gazze'de yine İsrail terörü! Engelli genci köpeğe parçalattılar

İsrail askerleri Bhar Ailesi'nin evini bastı; yanlarındaki köpek down sendromlu Muhammed'e saldırdı. Askerler yardım etmek isteyen aileyi silah zoruyla uzaklaştırdı. Bir hafta sonra dönebilen aile, evlatlarının cesediyle karşılaştı.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle 7 günde 15 defa yer değiştirmek zorunda kalan Bhar Ailesi'nin üyesi down sendromlu Muhammed (24), hunharca katledildi. 3 Temmuz'da İsrail askerleri engelli gencin Şucaiye'deki evine baskın düzenledi. Muhammed'in 70 yaşındaki annesi Nabila Bhar'ın anlatımına göre odaya giren köpek engelli Muhammed'e saldırdı. Yaşlı kadın, dehşet anlarını şöyle anlattı:

YETER DİYE BAĞIRIYORDU

"Köpek ona saldırdı, önce göğsünden sonra elinden ısırdı. Muhammed konuşmadı, sadece 'Hayır, hayır, hayır' dedi. Köpek kolunu ısırdı ve kan aktı. Köpeğin başına dokunup 'Yeter, yeter' diyordu. Kan aktıkça köpek daha çok saldırdı."

ÖLÜME TERK ETTİLER

Askerler saldırının ardından Muhammed'i başka bir odaya götürdü.. Muhammed'in su için çığlıklar attığını duyan aileye ise izin verilmedi. Evi terk etmeye zorlanan yaşlı kadına 'Muhammed diye biri yok" yanıtı denildi. Ancak bir hafta sonra eve dönebilen Jibreel Bhar, abisi Muhammed'in çürümüş cesedi ile karşılaştı. Gencin yaralarına sadece turnike yapıldığı; ancak dikiş atılmadığı ve başka bir tedavi izine rastlanmadı. Jibreel, "Onun evden götürüldüğünü düşünüyorduk ama ölüme terk etmişler" diyerek isyan etti.

GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR

Nabila, ölen çocuğunun son anlarını gözyaşlarıyla anlattı: "Köpeğin onu parçalaması gözümün önünden gitmiyor. Kolundan akan kan, her zaman gözümün önünde. Onu koruyamadık, askerlerden de köpekten de..."

Muhammed Bhar'ın saldırıya uğradığı koltuktaki kan izleri dikkat çekti.

VAHŞETİ ÇARPITAN BBC'DEN GERİ ADIM

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İsrail askerlerinin köpeğe parçalattığı Down sendromlu Muhammed Bhar'ın ölümünü çarpıttı. Haber "Gazzeli Down Sendromlu Adamın Yalnız Ölümü" manşetiyle yayımlandı. Yanıltıcı manşete tepki yağınca BBC, manşetini değiştirmek zorunda kaldı. Haber bu kez "Gazzeli down sendromlu adamın IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) köpeğinin saldırısına uğradı, ölüme terk edildi" şeklinde paylaşıldı.