AKŞAM GAZETESİ
İsrail ordusu gece boyunca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik topçu saldırıları düzenledi. Han Yunus'ta Filistinlilerin çadırlarının hedef alındığı saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 13 sivilin yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail güçlerinin Refah'ta ise Filistinlilere ait bir çadırı bombaladığı ve 2 çocuğunu öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı aktarıldı. Ayrıca Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde de bir ailenin evine düzenlenen saldırıda 4 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişi de yaralandığı bildirildi.
BROŞÜRLE GÖÇ TEHDİDİ
Saldırıdan saatler sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Huza, Absan Kebira ve Absan Cedide bölgelerine İsrail ordusuna ait uçaklardan broşürler atıldı. Filistinlilerin bölgeyi derhal boşaltmaları tehdidini içeren broşürlerde, "Hamas'ın hedef alınacağı" iddiasıyla şiddetli bir saldırı başlatılacağı belirtildi. Filistinlileri zorla göç etmelerini istediği bölgelerin işaretlendiği bir harita da yayımladı.
'İSRAİL VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAZ'
İsrail ordusu 18 Mart'ta sahur vaktinde onlarca savaş uçağıyla ansızın Gazze'yi vurdu. 400'den fazla Filistinlinin öldüğü 500'den fazla kişinin de yaralandığı saldırının tanıkları, gördükleri korkunç manzarayı anlattı.
'DAYANILACAK GİBİ DEĞİLDİ'
En az 30 kişi hayatını kaybetti Et-Tabiin Okulu'ndaki saldırıyı gördüğünü belirten küçük çocuk Ahmed Abdulkadir el-Besumi, "Ceset parçaları ve kan her yerdeydi. Manzara dayanılacak gibi değildi. Okul daha önce de hedef alınmıştı ve babamı kaybetmiştim" dedi. Ummu Afife'nin ise sahur vakti gelen saldırıya insanların uyurken yakalandığını aktararak, "Bombalama anında anlatması güç hisler içindeydik. Cesetler okulun bahçesine dağılmıştı. İsrail verdiği sözleri tutmaz. Böyle bir saldırı bekliyorduk" diye konuştu.