Fransız siyaset bilimciden dikkat çeken uyarı: Türkiye'ye karşı savaş açmanın anlamı yok

Paris Jeopolotik Araştırmaları Merkezi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dış politika siyasetini değiştirmesi gerektiğini belirterek, ''Fransa, Ankara'ya yaklaşmalı. Türkiye'ye karşı savaş açmanın hiçbir anlamı yok'' dedi.

AA

Darbeci Hafter'in tehlikeli bir olduğunu belirten Fransız siyaset bilimci Saint-Prot, "Hatfer'i desteklemenin hiçbir anlamı yok. Fransa'nın Hafter'i desteklemesi hatadır. Ayrıca Hafter oyun dışı kaldı." dedi

"TÜRKİYE'YE SAVAŞ AÇMANIN HİÇBİR ANLAMI YOK"

Fransa'nın yanlış yolda yürüdüğünü belirten Saint-Prot, "Türkiye'yi ana düşman olarak ilan etmek hatadır. Türkiye'nin Libya'ya müdahale etmesi için Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) daha çok gerekçeleri var. Rusya ve BAE yerel güç değil. İstesek de istemesek de Türkiye Akdeniz'de ve yerelde bir güçtür." ifadelerini kullandı.

"FRANSA DÜŞMANCA TAVRINA SON VERMELİ"

Charles Saint-Prot ayrıca, Paris'in her şeyden önce Ankara'ya yaklaşması ve 16. yüzyıla kadar uzanan dostluk politikasıyla yeniden bağlanması gerektiğini, Fransa'nın düşmanca tavrına son verme zamanının geldiğini vurguladı.