Fransız hiciv dergisi, Macron'u iğneledi: 'Erdoğan Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi'

Fransız hiciv dergisi Le Canard Enchaine, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye'yle ilgili sözlerine karşı iğneleyici bir habere imza attı. Bazı eski Fransız diplomatların görüşlerine yer verilen haberde, Başkan Erdoğan'ın Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi olduğu yazıldı.

AA

Fransız hiciv dergisi Le Canard Enchaine, "Libya'da sadece Türkiye dürüst oyun oynuyor" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye'nin Libya'da tehlikeli oyun oynadığı" sözlerine karşılık bazı Fransız diplomatların "Erdoğan jeopolitik, askeri, petrol ve doğal gaz hedeflerini gizlemeden dürüst oyun oynayan tek kişi. Bu Akdeniz, Libya ve Kıbrıs için de geçerli." görüşünü paylaştı.

AA'nın haberine göre, bugüne kadar Fransa'daki birçok skandalı gün yüzüne çıkarmış olan Le Canard Enchaine dergisi, bu kez ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Libya politikasına yönelik iğneleyici bir habere imza attı.

Haberde, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Rusya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Fransa'nın desteğine güvendiği ifade edildi.

Haberde, Libya hükümetinin, Türkiye'nin müdahalesi sayesinde Hafter'i yendiği vurgulandı. Haberde, Libya hükümetinin, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Libya'ya yönelik askeri müdahale tehdidi içeren beyanlarını Libya'nın içişlerine karışma ve "savaş ilanı" olarak gördüğü hatırlatıldı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a 'Libya' tepkisi

51. bölgeyi görüntüleyen pilot ABD'nin casus uçak üssünün fotoğraflarını çekti