Fransız basınının terörist ‘kahramanı'

PKK/YPG yandaşlarının Paris'i savaş alanına çevirmesini görmezden gelen Fransız basını, teröristlere övgüler dizdi. Saldırıda öldürülen YPG'li Emine Kara'yı sayfalarına taşıyan Liberation ve Le Monde, Kara'yı ‘kahraman' olarak tanımladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Mehmet Şirin Aydın, Emine Kara ve Abdurrahman Kızıl'ın öldürüldüğü silahlı saldırının yankıları dinmiş değil. Saldırının arkasında Türkiye'nin olduğu iftirasına yer veren Fransız medyası, utanç verici yayınlarına devam ediyor. Hafta içinde PKK'lı teröristlerin görüşlerine sayfasını açıp 'Fransa'daki Kürtler için, ırkçı saldırının arkasında Türkiye'nin gölgesi var' başlığıyla utanç verici bir haber yayımlayan Liberation, YPG/ PKK övgüsünü sürdürdü.

YPG'YE KATILMIŞTI

'Emine Kara Fransa'yı korudu, Fransa onu koruyamadı' diyen Liberation, Suriye'nin kuzeyinde YPG safl arında yer alan Kara'nın, Türkiye'den 1994 yılında kaçtığını yazdı. Kara'nın 2020'den bu yana Fransa'da yaşadığını aktaran Liberation, bir başka haberinde 'Paris'te beyaz yürüyüş' başlığını attı. Liberation, Paris'te araçları yakan ve sokakları savaş alanına çeviren gösterileri görmezden geldi.

ÖVGÜLER DİZDİLER

'Paris'te Kürtler öldürüldü: Fransa'da Ankara'nın kendilerine uyguladığı şiddetin peşini bırakmayan militan topluluk' gibi skandal başlık atan Le Monde gazetesi, öldürülenler için 'Kürt davasının yeni şehitleri' dedi. Haberde, Evin Goyi adıyla bilinen Kara'yı 'kahraman' ilan etti.