Fransa'dan yasa dışı Yahudi yerleşimcilere kınama

Fransa, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinli sivillere yönelik şiddet eylemlerini kınadı.

AA

Fransa'nın, işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinli sivillere yönelik şiddet eylemlerini kınadığı bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da 4 Filistinli sivilin ölümüne sebep olan şiddet olaylarıyla ilgili internet sitesinde yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Fransa'nın, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinli sivillere yönelik şiddet eylemlerini kınadığı belirtildi.

Söz konusu eylemlerin "kabul edilemez" olarak nitelendirildiği açıklamada, bu olaylardan önce bölgede bir İsrailli gencin öldürülmesi de kınandı.

İsrailli gencin ölümünün hiçbir şekilde Filistinli sivillere yönelik şiddeti haklı çıkaramayacağı vurgulanan açıklamada, İsrail makamlarından bu şiddet eylemlerinin faillerini adalet önüne çıkarması istendi.

Açıklamada, Tel Aviv hükümetine uluslararası yükümlükleri doğrultusunda sivilleri koruması çağrısı yapılırken bu şiddet olaylarının, bölgedeki sömürge politikasının devam etmesinin bir sonucu olduğu ve uluslararası hukuka yönelik ciddi bir ihlal teşkil ettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Fransa'nın, ortaklarıyla yasa dışı Yahudi yerleşimcilere karşı yeni tedbirler almayı düşündüğü ifade edildi.