Fransa'da kar topu çığa dönüştü: Ülke için büyük bir risk

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un erken seçim kararı, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin tepkisine neden oldu. Sarkozy, bu kararın ''ülke için büyük bir risk'' olduğunu söyledi

AA

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşırı sağın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki galibiyetinin ardından parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı almasını eleştirerek bunun "ülke için büyük bir risk" olduğunu söyledi.

"SEÇİM KARARI ÜLKE İÇİN BÜYÜK BİR RİSK"

Sarkozy, 9 Haziran'daki AP seçimlerinden ülkedeki aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin açık ara farkla birinci gelmesinin üzerine Macron'un parlamentoyu feshetmesinin "cumhurbaşkanı için olduğu gibi ülke için de büyük bir risk" oluşturduğunu belirtti.

"AŞIRI SAĞ SANDIKTA YENİDEN GALİP GELEBİLİR"

Macron'un parlamentoyu feshetme kararının "aşırı sağa oy veren seçmenin öfkesini tersine çevirmek yerine bu öfkenin onaylanması" ile sonuçlanabileceğini dile getiren Sarkozy, aşırı sağın sandıkta yeniden galip gelme "riski" bulunduğunu ifade etti.

Sarkozy, kurucusu olduğu Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) genel seçimlerde RN ile ittifak yapma durumuna ilişkin değerlendirmesinde de LR'nin şu anki lideri Eric Ciotti'nin aşırı sağcılarla ittifak yapacağına ilişkin açıklamalarını "uygunsuz" bulduğunu söyledi.