Fransa sadece siyasi yasaklıları mülteci olarak almayı planlıyor

Gerald Darmanin İtalya ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada 'göçmenlerin sırf Avrupa'ya geldikleri için tüm ülkelere dağıtılması gerektiğini düşünmek hata olur' dedi.

Aksam.com.tr

İçişleri Bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın sadece düzensiz göçmenleri değil, siyasi olarak zulüm gören insanları da kabul edeceğini söyledi.

Gerald Darmanin, İtalya'nın Lampedusa adasına yönelik son göç akınıyla ilgili olarak yayın kuruluşu Europe 1'e yaptığı açıklamada "Fransa, daha fazla insanın gelmesini önlemek için İtalya'nın sınırlarını korumasına yardımcı olacaktır" dedi.

Fransız Bakan, "Gelenler için, aylar önce kabul ettiğimiz ve sığınma başvurularının sınırda yapılmasını gerektiren en son Avrupa kurallarını uygulamalıyız" dedi.

Bakan, siyasi nedenlerle zulme uğrayanlar da dahil olmak üzere sığınma hakkı olanların memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

Bakan, "göçmenlerin sadece Avrupa'ya geldikleri için tüm Avrupa ülkelerine dağıtılması gerektiğine" inanmanın hata olacağını da sözlerine ekledi.

"Eğer söz konusu olan sadece düzensiz bir göç ise, Fransa bu insanları kabul edemez..." Darmanin, "Bizim isteğimiz ihtiyacı olanları, siyasi olarak zulüm görenleri kabul etmektir, ancak Avrupa'da yapacak hiçbir şeyi olmayanları geri göndermeliyiz" dedi.

Darmanin bugün öğleden sonra İtalya'yı ziyaret edecek.

Geçtiğimiz hafta içinde yaklaşık 11,000 düzensiz göçmenin Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotaları üzerinden Afrika'dan Avrupa'ya Lampedusa adasına ulaşması adada kritik bir durum yarattı.

Pazar günü erken saatlerde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen adaya yaptığı ziyaret sırasında Lampedusa'daki göçmen akınıyla başa çıkmak için 10 maddelik bir eylem planı açıkladı.

Mevcut eğilimin devam etmesi halinde İtalya'ya deniz yoluyla ulaşan göçmen sayısı bu yıl yeni bir rekor kıracak.

Cuma günü itibariyle yılbaşından bu yana 127,207 göçmen İtalya'ya ulaştı, yani geçen yılın aynı dönemindeki sayının neredeyse iki katı. Göçmen girişlerinde zirveye 2016 yılında 180,000 kayıtla ulaşılmıştı.