Fransa, Apple 12'nin satışlarını radyasyon gerekçesiyle durdurdu

Düzenleyiciler, Apple'a iPhone 12'nin Avrupa Birliği standartlarının üzerinde elektromanyetik radyasyon yaydığını söyleyerek Fransa'da satışını durdurmasını emretti. Şirket bulgulara itiraz ediyor ve cihazın yönetmeliklere uygun olduğunu söylüyor.

Aksam.com.tr

Kablosuz iletişim frekanslarını yöneten Fransız devlet kurumu ANFR, iPhone 12'nin vücut tarafından emilebilen elektromanyetik dalgalar için yapılan iki tür testten birinde başarısız olmasının ardından Salı günü bu emri yayınladı.

ANFR, Apple'ı halihazırda kullanımda olan telefonlar için "bu arızayı hızla gidermeye" çağırdı ve cihaz güncellemelerini izleyeceğini söyledi.

Güncellemeler işe yaramazsa, şirketin Fransa'da satılmış olan telefonları geri çağırmak zorunda kalacağı belirtildi.

Apple yaptığı açıklamada, 2020'de piyasaya sürülen iPhone 12'nin birden fazla uluslararası kuruluş tarafından küresel radyasyon standartlarıyla uyumlu olduğunun onaylandığını söyledi.

Şirket, ANFR'ye kendi laboratuvar testlerinden ve modelin uyumluluğunu gösteren üçüncü taraflarca yürütülen diğer testlerden elde edilen sonuçları sağladığını ve ajansın bulgularına itiraz ettiğini söyledi.