Fransa: AB ile İran, Tahran'da nükleer müzakereleri görüşecek

Fransa, üst düzey Avrupa Birliği diplomatı Enrique Mora'nın Tahran ziyaretine işaret ederek, temasın nükleer müzakerelerin geleceği için olan hayati önemini vurguladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Fransa, Avrupa Birliği'nin İran nükleer anlaşmasını canlandırma müzakerelerini görüşmek üzere Tahran'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, yeni İran yönetiminin anlaşmayı kurtarma konusundaki kararlılığını sorgulayan Fransa, yapılacak ziyaretin gelecek için hayati önem taşıdığını söyledi.

Üst düzey AB diplomatı Enrique Mora, İran ile ABD de dahil olmak üzere dünya güçleri arasında 2015 anlaşmasını canlandırmak için yapılan görüşmelerin durmasından dört ay sonra, yarın İran'ın nükleer müzakere ekibinin üyeleriyle görüşmelerde bulunacak.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anne-Claire Legendre gazetecilere verdiği demeçte, "Sahadaki açıklamaları ve eylemleri aracılığıyla, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yeni yönetimi, Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na geri dönme niyeti hakkında şüpheler uyandırıyor" dedi.