Floyd'un ailesi Beyaz Saray'da

ABD Başkanı Joe Biden, 25 Mayıs 2020'de gözaltı sırasında polis tarafından ‘boğularak' öldürülen siyahi George Floyd'un ailesini dün Beyaz Saray'da ağırladı.

ABD'nin Minneapolis şehrinde geçen yıl Derek Chauvin isimli polis tarafından gözaltına alındığı sırada nefessiz bırakılan ve boğularak ölen siyahi George Floyd'un kızı Gianna, annesi Roxie Washington, erkek kardeşleri Philonise, Rodney, Terrence Floyd ve yeğeni Brandon Williams, dün Beyaz Saray'da ağırlandı. Floyd ailesinin, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 1 saat süren görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından aile ayrıca "George Floyd Polis Yasası"nın geçmesi için Kongre üyeleri ile görüşmeye gitti. Biden, "Acılarına rağmen Floyd ailesi büyük bir cesaret gösterdi" dedi.

Aile, görüşmenin çok iyi geçtiğini belirterek, Biden'a kendilerine bu fırsatı verdikleri için teşekkür etti.

ÜLKE GENELİNDE ANMA TÖRENLERİ

ABD'de siyahi hakları konusunda sembolleşen George Floyd, ölümünün birinci yılında Minneapolis'te vurulduğu sokak başta olmak üzere, ABD'nin bazı merkezlerinde ve yurt dışı temsilciliklerinde anıldı. Minneapolis kentinde Floyd için adının verildiği George Floyd Meydanı'nda düzenlenen tören dışında, New York, Los Angeles gibi kentlerde ve bazı dış ülkelerde anma programları gerçekleştirildi.