‘Filistinlileri canlı kalkan yaptık' İsrail askerinden itiraflar

Gazze'de soykırım yapan İsrail ordusunun insanlık dışı muamelelerini bu kez kendi askerleri anlattı. CNN International'a konuşan itirafçı, tuzaklı evlere ve tünellere önce Filistinli sivilleri girmeye zorlayarak canlı kalkan yaptıklarını söyledi.

Akşam Gazetesi

Soykırımcı İsrail askerlerinin Gazze'deki insanlık dışı uygulamaları CNN International'a konu oldu. ABD'li yayın kuruluşuna konuşan bir İsrail askeri, sivilleri nasıl canlı kalkan olarak kullanıldıklarını anlattı. 2 Filistinliyi canlı kalkan yapmak için gözaltına aldıklarını belirten itirafçı, "Onlara, bizim önümüzde binaya girmelerini söyledik. Eğer tuzak varsa, patlayan onlar olacak, biz değil" dedi. İsrail askeri bu yöntemlerin Gazze Şehri, Han Yunus ve Refah gibi bölgelerde sıkça kullanıldığını da söyledi.

KÖPEKLER ZARAR GÖRMESİN DİYE

İtirafçı asker, başlangıçta birimlerinin şüpheli binalara girmeden önce standart prosedürler uyguladığını; köpek gönderildiğini veya bir tank mermisiyle binanın yanına delik açıldığını açıkladı. Ancak bu yılın bahar aylarında, bir istihbarat subayının 2 Filistinli tutuklu ile birlikte geldiklerini ve onları insan kalkanı olarak kullanmalarını emrettiğini söyledi.

ULUSLARARASI HUKUKA RAĞMEN!

Uluslararası hukuk, sivillerin askeri faaliyetlere kalkan olarak kullanılmasını veya zorla askeri operasyonlara katılmalarını yasaklıyor. Askerin ifadeleri, Gazze'de tutuklu bulunan Filistinlilerin, askeri operasyonların bir parçası olarak potansiyel tehlikelerle dolu alanlara girmeye zorlandığını gösteriyor. Daha önce Filistinli eski tutuklular da İsrail askerlerinin kendilerinin tehlikeli yerlere girmeleri için zorlandıklarını belirtmişti.

GAZZE'NİN KUZEYİNDE İŞGAL KATLİAMI BİR GECEDE 228 ÖLÜ!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli daha hayatını kaybetti. Şati Mülteci Kampı'nda 20 ve Beyt Lahya'da da 20 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Soykırımcıların önceki gün Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda da en az 150 kişi ölmüştü. Son saldırılar, İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi için yapıldığı düşünülüyor.

17 BİN ÇOCUĞA KIYDILAR

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ceset olduğu bildiriliyor.

Netanyahu, Gazze'nin kuzeyinin işgal edildiği iddialarını yalanlamıştı.