FETÖ'ye Boşnak tokadı

FETÖ'ye yanıt: Love Erdoğan. New York'ta FETÖ tarafından Türkiye'yi karalamak maksadıyla reklam panosuna verilen ‘Stop Erdoğan' ilanına cevaben Saraybosna'da bir binanın tepesine ‘Love Erdoğan' ilanı yansıtıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki reklam panolarına, FETÖ tarafından ABD'nin New York kentindeki reklam panosunda yer alan "Stop Erdoğan" ifadesine cevaben "Love Erdoğan" ilanı yansıtıldı. Başkentin farklı noktalarında bulunan Dom Mladih ve Sara alışveriş merkezinin reklam panolarında, FETÖ mensubu bir grup tarafından Türkiye'yi karalamaya yönelik verilen reklama tepki olarak verilen ilanın uzunca bir süre dijital ekranda kalmaya devam edeceği öğrenildi.

GERÇEKLER YANSIDI

Öte yandan New York'taki Times Meydanı'nda da dijital ekranlı bir kamyonet dolaşarak FETÖ ve 15 Temmuz ihanet hareketiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Times Meydanı'nı dolaşan kamyonetteki dijital ekranda FETÖ örgütünün iç yüzünü ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan görseller yayınlandı. FETÖ mensubu derneğin verdiği ilan, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Türklerin protestosu üzerine kaldırılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ilanları veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Saraybosna'daki özel bir şirket binasının çatısında bulunan dijital ekrana verilen yazının uzun bir süre kalmasının planlandığı öğrenildi.