FBI düğmeye bastı: Tüm görüntüleri saniye saniye izleyecekler

FBI yetkilileri, ABD Kongre binasını işgal eden Trump destekçilerinin peşine düştü. Şiddet olaylarına karışan kişilerin tespit edilip yakalanması için tüm görüntüler saniye saniye izlenecek.

Aksam.com.tr

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD Kongre binasının işgal edilmesi ve devamında yaşanan şiddet olaylarına karışan kişilerin peşine düştü.

FBI Washington Masası’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu şiddet olaylarına ilişkin görüntüler saniye saniye izlenerek kimlik tespiti yapılacak.

Öte yandan, görgü tanıklarına da bir çağrıda bulunan FBI, elinde olaylara ilişkin bilgi, fotoğraf ya da video bulunanların, bu içerikleri FBI yetkililerine ulaştırmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington DC’de “Amerika’yı Kurtar” adlı bir miting düzenleyerek seçim sonuçlarının tescil edileceği Kongre toplantısını protesto etmişti.

Mitingin ardından ABD Kongre binasına yürüyen Trump destekçileri, binayı 4 saat boyunca işgal etmişti. Yaşanan olaylarda 4 prostestocu hayatını kaybetmiş, 52 kişi gözaltına alınmıştı.

Olaylara ilişkin medyaya yansıyan görüntüler tüm dünyanın tepkisini çekmiş ve her yerden itidal çağrıları yağmıştı.