Ezidi kızların Robin Hood'u!

İngiliz Rachel Miller, DAEŞ militanlarının cep telefonları uygulaması üzerinden sattığı Yezidi kızları kurtarmak için amansız bir mücadele verdi. 6 çocuğun hayatı değişti!

ingiltere, 3 cesur yürekli kadının yaptığı fedakarlığı konuşuyor. İyilik meleği olan 3 İngiliz’den biri olan Rachel Miller, terör örgütü DAEŞ militanlarının seks kölesi olarak kullandıkları Yezidi kadınları ve çocukları serbest bırakmak için gönüllü oldu.

Çocuk başına 40 bin tl

 İngiltere’nin Nottingham kentinde yaşayan Miller, mücevherlerini satıp, krediçekerek 3 ayda yaşları 13-16 arasında değişen 6 Suriye ve Iraklı Yezid’i DAEŞ’in elinden kurtardı. Esir kız çocuklarını kurtarmak için yaklaşık 40 bin TL harcayan Miller,  yaşadıklarını şöyle anlattı: Suriye'ye gittiğimde genç yaştaki kızların örgüt tarafından cep telefonu uygulaması üzerinden satıldığını gördüm. 

ONLİNE İNSAN PAZARLIĞI 

Ülkeme dönünce bu çocukları özgürlüğüne kaavuşturmak istedim ve toplayabildiğim kadar para topladım. Onları 'satın almak' zor olduğu biraz ama, sonunda başardım. Şimdi hepsi İngiltere'de yaşıyor.

DAEŞ'li 'rock yıldızı' oğlunu 'infazcı' yaptı

İngiliz bir adam, DAEŞ terör örgütünün yayımladığı video görüntülerindeki infazcılardan biri olan mavi gözlü çocuğun kendi oğlu olduğunu iddia etti.  Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen babanın ifadesine göre; eşi Sally Jones, oğulları JoJo’nun beynini yıkayarak DAEŞ terör örgütüne katılmasını sağladı. Rock müzik şarkıcısı Jones da 2015’te katılmıştı.