EurofIghter'da şartlı satış iddiasına yalanlama

Türkiye, İngiltere ile yaptığı anlaşma kapsamında 20 Eurofighter uçağı satın alacak. Katar ve Umman'dan 12'şer olmak üzere toplamda 44 Eurofighter savaş uçağının TSK envanterine girecek olması başta Yunan ve İsrail basını olmak üzere paniğe neden oldu.

AKŞAM GAZETESİ

Alman medyası da Türkiye'nin uçakları bir NATO üyesi ülkeye karşı kullanmamak ve sadece NATO güvenliği için kullanacağı teminatıyla aldığını ortaya attı.

Yetkinreport.com sitesinde yer alan iddiaları, MSB kesin bir dille yalanladı. Kaynaklar, "Türkiye'nin herhangi bir şartı kabul etmesi mümkün değil" yanıtı verdi.

Bakanlık ayrıca, uçakların yazılımlarına erişim kısıtlaması iddialarıyla ilgili de "Eurofighter uçaklarına her türlü yazılım ve mühimmat entegrasyonu iznimiz olacak" ifadelerini kullandı. MSB kaynakları ayrıca "Suriyeli askeri öğrencilerin TSK'da görev alacağı" yönündeki iddiaları da yalanladı.