Eski gelinden son akşam yemeği! Zehirli mantarla öldürdü

Avustralya'da Erin Patterson, eski eşinin ailesini evine davet etti ve onlar için mantar yemeği hazırladı. Eski kocasının annesi, babası ve teyzesi zehirlenerek öldü. Şoke eden olay için cinayet soruşturması başlatıldı.

Akşam Gazetesi

Avustralya'nın Leongatha kasabasında Erin Patterson (48), 29 Temmuz'da eski kocasının ailesini evine yemeğe davet etti. Konuklar arasında Erin'in eski eşi Simon Patterson'ın annesi, babası, teyzesi ve eniştesi vardı. Eski koca Simon da yemeğe katılacaktı ancak acil bir işi çıktığı için geceye katılmadı. Menüdeki mantar yemeğini yiyen Simon'ın annesi Gail Patterson (70), babası Don Patterson (70), enişte Ian Wilkinson (68) ve teyze Heather Wilkinson (66) aynı akşam hastaneye kaldırıldı.

CİNAYET SORUŞTURMASI

Doktorlar ailenin 'çok güçlü bir mantar zehirlenmesi' yaşadığını belirtirken, anne, baba ve teyze hayatını kaybetti. Ian Wilkinson'un ise yaşam mücadelesi devam ediyor. Aynı masada yemek yiyen ve yemeği hazırlayan Erin'in hiçbir belirti göstermemesi polisin dikkatinden kaçmadı. Dedektifler kadın hakkında cinayet soruşturması başlattı. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekiplerin zehirli mantar yemeği hazırlanırken kullanılan malzemeleri evin uzağındaki bir çöplükte bulması soru işaretlerini daha da artırdı. Erin, zehirli mantarları nereden aldığını ve yemeği nasıl servis ettiğini anlatmaktan kaçındı.

Erin Patterson'ın evinin bahçesinde yetişen mantarlar.

DAHA ÖNCE KOCASI ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

Bugün İngiliz Dailymail gazetesinin dikkat çektiği bir başka detay ise soruşturmanın gidişatını değiştirebilecek nitelikte. Erin'in eski kocası Simon Patterson gizemli bir mide hastalığı nedeniyle aylarca hastanede yatmış ve adeta bir yaşam mücadelesi vermişti. 2022 yılının Mayıs ayında evinde fenalaşan adam 21 gün boyunca komada kaldı, geçirdiği kritik ameliyat sonrası yeniden hayata döndü.