Eski AB diplomatına garip suçlama

Avrupa Birliği'nin (AB) eski Filistin Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff'ın yamaç paraşütü yaparken çektiği video gündeme geldi. Burgsdorff, ''Hamas'a ilham verdiği'' öne sürüldü.

TRT Haber

Avrupa Birliği'nin (AB) eski Filistin Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, "Hamas'a ilham verdiği" öne sürülerek sosyal medyada eleştiri topladı.

Ağustosta görevi bırakan Burgsdorff'un Gazze Şeridi'nde temmuzda yamaç paraşütü yaparken çektiği video, bölgede çatışmaların yaşanmasıyla tekrar gündem oldu.

65 yaşındaki Alman diplomat, yamaç paraşütü yaptıktan sonra, "Gazze tarihindeki ilk yamaç paraşütü uçuşunu yaptım. Gazze'de her şey mümkün. Filistin ve Gazze bağımsızlığa kavuştuğunda, siz de aynı şeyi yapabilirsiniz" demişti.

Sosyal medyada ve yabancı basında gündem olan video, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın Aksa Tufanı operasyonunda İsrail topraklarına geçmek için motorlu paraşüt kullandığını hatırlatılarak, Alman diplomat eleştirildi.

İsrail: Provokatif bir propaganda

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Burgsdorff'un yamaç paraşütü etkinliğinin "provokatif bir propaganda" olduğunu savunmuş, Alman diplomatı eleştirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupalı diplomat, halen AB'yi ve üye devletleri temsil ettiğini unutuyor" ifadelerine yer verilmişti.

Esi AB Filistin Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, 15 Ekim'de yayımlanan söyleşisinde Tel Aviv yönetimini eleştirerek, "İsrail, yurttaşlarının dehşet verici şeyler yaşamasını Gazze'yi yerlebir etmek için bir bahane olarak kullanamaz" demişti.