Esed yanlısı güçler Afrin'e girmeye başladı

Reuters haber ajansının son dakika olarak bildirdiği habere göre, Halep'ten yola çıkan Esed yanlısı güçler Afrin'e girmeye başladı.

1

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre Esad'a bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

Yerli ve Milli SİHA'mız Bayraktar TB2 İran destekli milislerin giriş yaptıkları bölgeyi bombaladı.

Suriye devlet televizyonu "TSK Afrin'e giren güçleri bombalıyor" dedi.

Associated Press haber ajansı Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberinde Türk jetlerinin konvoyun girdiği bölgeyi bombaladığını son dakika haberi olarak servis etti. 

Orta Doğu Enstitüsü direktörü Chsrles Lister'ın haberine göre PKK'ya yardım için Afrin'e girmek isteyen İran destekli milislerin bir bölümü TSK'nın top atışları nedeniyle Nubul ve Zehra'ya geri döndü.

TSK'nın bombardımanı öncesi gövde gösterisi yapmaya çalışan İran destekli Meyadeen kanalı muhabiri çelik yelek giymek zorunda kaldı.

AA: Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.