Esed güçleri, Şam, Deraa ve Kuneytra üçgeninde operasyona hazırlanıyor

Esed rejimi, Suriye’nin güneyindeki Dera bölgesinin batı ve kuzey kırsalında muhalefetin kontrol ettiği alanları ele geçirmek için saldırıya hazırlanıyor.

1

Muhalefet ve rejim güçleri arasındaki sıcak temas hattı İnhil kentinin doğusundaki Zimrin köyünden başlıyor. İran Fars Haber Ajansı, muhalefetin saldırıyı püskürtmek için hazırlandığını bildirdi.

Muhalefet kaynakları Şarku’l Avsat’a, Doğu Kuneytra, Dera’nın kuzeyi ve Şam’ın batısındaki ölüm üçgeni olarak adlandırılan çatışma bölgesinde rejimin başarılı olma ihtimalinin oldukça az olduğunu aktarıyor. Muhalefet yüksek kesimlerde, yaylalarda kontrolü sağladığı için rejim güçlerinin oralarda başarılı olmasının zor olduğunu vurgulayan yerel kaynaklar; Rejim güçleri, müttefiki milislerle birlikte sıcak tepeleri kontrol altına almayı daha önce de denedi ancak başarılı olamadı diyor.

El-Harra Tepeleri ölüm üçgeninin en yüksek coğrafi kesimini oluşturuyor. Rejim güçleri, kontrol noktalarını kaybetmeden önce 2015 yılının başında tepelerin bir kısmını ele geçirmişti.

Güney Cephedeki “Mu’tez Billah Ordusu” Komutanı Bera Nabulsi, Şark’ul Avsat’a, Rejim ve muhalefet arasındaki çatışma noktalarının İnhil, Tel Karyen ve Cedeya’da yoğunlaştığını vurguladı.

Fars Haber Ajansı, Suriye rejimi tarafından planlanan, İran milisleri ve Hizbullah’ın da desteklediği Suriye’nin güneyindeki “Ölüm Üçgeni” ile ilgili operasyona dair yeni bilgiler aktardı. Ajans yayınladığı haberinde “Rejimin İnhil’in doğusundaki Zimrin köyüne saldırı için hazırlandığını, saldırının Kuneytra’ya bağlı Semdaniye ve Hamdaniye’yi etkileyeceğini” ölüm üçgeni bölgesinde yakında savaş yaşanacağını belirtti. Ajans, “Rejim, muhaliflerin defalarca kontrol etmeye çalıştığı Senemeyn’in batısındaki Cediyye üssündeki askerlerini konuşlandırmak için yönlendirdi” dedi.