Ersin Tatar kirli oyunu anlattı: Pile'deki Türkler göçe zorlanıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rumların Pile'nin tamamen bir Rum köyü olması gayesinde olduklarını belirterek, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

AA

Akşam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan karma köy Pile'ye yönelik başlatılan yol yapımı çalışmalarında yaşanan gerginliği değerlendirdi.

YAŞAMI ZORLAŞTIRIYORLAR

BM'nin, Rumların tesirinde kalarak sergilediği tavrın üzücü olduğunu anlatan Tatar, "Rumların gayesi, Pile'nin tamamen bir Rum köyü olması. Amaç ve gayeleri bu. Pile'deki Türklere yaşamı zorlaştırarak onları Lefkoşa'ya Gazimağusa'ya göç ettirmek. Pile'deki Türklere devletin onları unuttuğu izlenimi vermek. Pile'yi Türklerden arındırmak. Pile'den Rum yönetimi kontrolündeki Larnaka'ya ara bölgeden yollar geçmiş. İnşaat faaliyetleri yapılarak üniversite kurulmuş. O tarafa gelince bir şey yok ama bize gelince böyle bir tavır" dedi.

BM 25 YILDIR BİZİ OYALADI

Tatar, "Bu yolun yapımı, vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için 25 yıl mücadele verdik. BM 25 yıldır bizi oyaladı. 'Yok New York'a, yok İngilizlere soracağız' bahaneleri ile beklettiler. Bizleri oyalayarak işi uyutma yoluna gittiler" diye konuştu. Yiğitler'den Pile'ye yol yapımını eninde sonunda tamamlayacaklarına dikkat çeken Tatar, sorunun diplomatik yollardan çözülmesini temenni ettiklerini belirtti.